Minerály a horniny Slovenska      :: prepni na celú stránku

Zbieranie minerálov

Vlkolínec (1. časť)
zdroj: Rasťo Sabucha
pridané:
10.11.2023

Vlkolínec je malebná obec na Slovensku nachádzajúca sa v blízkosti Národného parku Veľká Fatra (ochrannom pásme). Jej kúzlo spočíva v jej autenticite, zachovalom tradičnom drevenom slovenskom stavebníctve a krásnom prírodnom prostredí. Prechádzka po okolí Vlkolínca je zážitkom pre každého návštevníka.

Začnite svoju prechádzku v centre Vlkolínca a pokračujte po žltej turistickej značke, ktorá vedie do sedla pod Sidorovom. Okolo dediny sa týčia hory s nádhernými výhľadmi na okolitú krajinu. Na vrchole kopca Sidorovo 1099m, sa nachádza panoramatická vyhliadka, z ktorej si môžete vychutnať nádherný výhľad na celú obec a okolitú prírodu (hlavne smerom na juh). Ďalšou zastávkou na vašej prechádzke môže byť kostol Navštívenia Panny Márie, ktorý sa nachádza v srdci Vlkolínca. Tento kostol bol postavený v roku 1875.

Okrem toho si môžete vychutnať aj nádhernú prírodu, ktorá obklopuje Vlkolínec. Národný park Veľká Fatra ponúka množstvo turistických trás rôznej obtiažnosti, ktoré vám umožnia preskúmať túto krásnu oblasť a objaviť jej tajomstvá. Určite nezabudnite na fotoaparát a turistický batoh. Vlkolínec je ideálnym miestom na oddych v príjemnom prostredí, kde sa môžete spojiť s prírodou a zažiť krásne zážitky.

GPS: https://www.openstreetmap.org/?mlat=49.0347&mlon=19.2786#map=15/49.0347/19.2786

Fotogaléria: https://photos.app.goo.gl/yiihTK6T3GKZ66H9A

obr

rs