Minerály a horniny Slovenska      :: prepni na celú stránku

Zbieranie minerálov

Na júlovom Milkove 2024 (1. časť)
zdroj: Rastislav Sabucha
pridané:
5.7.2024

Dopoludňajšia vychádzka v sviatočnom dni. Na 5. júla som si naplánoval výstup na obľúbený Milkov – kopec medzi dolinami Hrabovo a Čutkovo. Moja trasa viedla najprv cez Ružomberok, ďalej Hrabovskou dolinou až k vodnej nádrži. Ďalej popri hoteli Fatrapark – odbočka vpravo. Miernym stúpaním pomedzi chaty, ďalej prudším stúpaním popri potoku. Potom už len mierne, dvomi prudkými zákrutami na rovinku s krásnymi výhľadmi na Hrabovo a Sidorovo. Cestou popri Obrových okuliaroch a Obrových pasteliek až k Obrovej stoličke – na temene Milkova.

V lese plno ľudí, začali prázdniny. Aj v Hrabove je hlava na hlave, autá obkolesili chaty. Vyzerá to na parádny začiatok sezóny. V lese je preto o niečo rušnejšie ako zvyčajne. Cestou dole už je dosť teplo, avšak cesta sa podchvíľou ponorí do tieňa stromov. Aj teplota vonku nie je príliš vysoká, okolo 23 stupňov. Ideálne na prechádzku.

Cestou dolu sa spúšťam pomaly a pohodlne – voľnobehom. Na záver akcie ešte výživný výstup Obvodovou cestou v Ružomberku. A som doma. Výlet som absolvoval za dve a pol hodiny.

GPS: https://www.openstreetmap.org/?mlat=49.0754&mlon=19.2597#map=15/49.0754/19.2597

ob

rs